Feugiat nulla facilisis at vero eros et curt accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril.
+ (123) 1800-453-1546
info@example.com

Related Posts

KONZERVATIVA

Zubni kvar (karijes) je bolest koja predstavlja veliki zdravstveni problem. Karijes i gubitak zuba kao njegova posljedica uzrokuju mnoge poremećaje na zdravstveno stanje organizma u cjelini. Komplikacije karijesa (bol, infekcija) značajno remete kvalitet života čovjeka, utiču na psihički razvoj, otežavaju komunikaciju i socijalizaciju.

Zahvaljujući izvanrednom napretku u dijagnostici, terapiji, novim tehnološkim rješenjima opreme i materijala, pitanje karijesa se može riješiti klasičnim terapijskim mjerama.

Popravka zuba

U našoj stomatološkoj ordinaciji vršimo usluge bezbolne popravke zuba, koristeći najsavremenije i najkvalitetnije materijale. U ponudi se mogu naći kvalitetne kompozitne (bijele) plombe najnovijih generacija, amalgamske plombe, kao i najsavremeniji medikamenti za terapiju dubokog karijesa.

 

Liječenje zuba

Zubna pulpa (zubni živac) je tkivo koje ispunjava prostor unutar zuba. Izgrađena je od ćelija, vlakana, krvnih i limfnih sudova i nerava. Kao i svako drugo tkivo, usljed delovanja štetnih faktora, dolazi do zapaljenskih procesa, odnosno do oboljenja zubne pulpe. Karijes zuba smatra se najčešćim i najznačajnijim uzrokom. Simptomi koji prate oboljenja pulpe su: jak bol, gubitak zubnog tkiva, promjena boje zuba, promjene na gingivi…

Zubobolja je jedan o glavnih simptoma i najčešči razlog da se pacijenti obraćaju stomatologu.

Terapija ovakvih oboljenja sastoji se u otklanjanju oboljele i inficirane pulpe, vitalnim ili mortalnim zahvatom, dezinfekcija kanala korijena i uspostavljanje sterilne sredine, a zatim definitivno zatvaranje ili opturacija kanala korijena zuba. Cjelokupno liječenje je bezbolno i izvodi se u lokalnoj anesteziji.

Uz upotrebu najsavremenijih i najkvalitetnijih materijala pobrinućemo se da zub koji liječimo još dugo može ostati u ustima i obavljati funkcije kao i zdrav zub.