Feugiat nulla facilisis at vero eros et curt accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril.
+ (123) 1800-453-1546
info@example.com

Related Posts

IZBJELJIVANJE ZUBA

Ordinacijsko izbjeljivanje vrši se specijalnom LED lampom uz prethodno čišćenje i pripremu zuba i okolnih tkiva. Na površinu desni uz same zube nanosi se zaštitno sredstvo, dok se preparat za bijeljenje nanosi na zube i prosvetljava lampom tokom pola sata. Potrebne su dve do tri posjete za postizanje savršene bjeline. U cijenu bijeljenja uključene su sve posete i postupci, od početka do kraja.

Činjenica je da prilikom razgovora sa drugim ljudima pogled ide ka očima i ustima sagovornika. Ovim putem uklanjaju se razne diskoloracije i mrlje sa povrsine zuba, a sama boja zuba postaje bjelja. Izbjeljivanje spada u najpopularnije procedure u stomatologiji zbog toga što može značajno da poboljša izgled zuba, bez mnogo neprijatnosti i bez velikih novčanih izdataka.

Prebojavanja zuba su najčesca zbog starenja i prevelike upotrebe kafe, duvana i obojenih napitaka. To su takozvane mrlje koje nastaju vještački na spoljašnjoj površini zuba. Osim ovoga, česta su i prebojavanja koja nastaju u samoj strukturi gleđi zuba. To su takozvana strukturna prebojavanja. Ona mogu nastati pri unosu većih količina fluora u organizam za vreme rasta zuba (fluoroza zuba). Druga vrsta prebojavanja može nastati prilikom upotrebe nekih antibiotika (tetraciklina) u istom periodu (zbog čega se i ne daju trudnicama i deci mladjoj od 8 godina). U ovakvim slučajevima prebojenost se ne nalazi samo u povrsinskom delu zuba, već zahvata čitavu gleđ. Izbeljivanje ovakvih zuba nije toliko efikasno kao u slučaju površinskog prebojavanja, ali i pored toga može se postići određen stepen korekcije boje zuba.

Važno je napomenuti da sama boja zuba potiče od boje zubne kosti, odnosno od boje zubnog dentina, a ne od same gleđi, koja se nalazi na povrsini zuba.

Izbeljivanje zuba se može vršiti u stomatoloskoj ordinaciji i u kućnim uslovima. Sredstva koja se koriste u kućnim uslovima ne daju izražene rezultate, i pacijent nema mogućnost predhodnog detaljnog čišćenja zuba i pripreme suvog radnog polja koje je neophodno za postizanje ujednačene boje svih zuba. Isto tako, nepažljiva primena ovih sredstava može imati štetne posledice po tvrda i meka oralna tkiva. Ordinacijsko izbjeljivanje, pored ostalog, ima prednost i zbog mogućnosti boljeg praćenja tretmana od strane stomatologa. Ovakvo izbeljivanje traje od 30 do 60 minuta po seansi, i zavisno od boje koja se zeli postići može zahtjevati nekoliko posjeta. Vreme tretmana i broj dolazaka prije svega zavise od tipa obojenosti zuba i od nivoa željene bjeline zuba.